Николић и Кинези о пројекту канала Морава-Вардар

Председник Томислав Николић разговарао је са делегацијом кинеске компаније "Bonn Project" и представницима Института "China Design Group" о инфраструктурним пројектима у Србији, посебно о изградњи пловног канала Морава-Вардар.

Осврћући се на тренутно стање у вези са опасношћу од поплава, председник Николић је навео да би пројекат Морава-Вардар умногоме помогао и у подизању степена заштите Србије од таквих елементарних непогода.

Како се наводи у саопштењу председниковог Бироа за сарадњу с медијима, кинески партнери изразили су велико интересовање за пројекте у изградњи инфраструктуре у Србији, а посебно за изградњу канала Морава-Вардар.

Они су исказали велико задовољство потпуно отвореним приступом Србије ка реализацији заједничких пројеката са кинеским компанијама.

Председник Николић је истакао да пројекат Морава-Вардар није само обичан инфраструктурни пројекат, већ је пројекат који ће обезбедити живот за многе генерације.

Кинеска делегација навела је да је њихова компанија за остварење овог пројекта добила подршку од финансијских и државних институција у њиховој земљи и да је већ обављен разговор и са македонским партнерима о његовој реализацији, истиче се у саопштењу.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи