Рестрикције на Београдској берзи

Управни одбор Београдске берзе донео је одлуку да смањи дозвољени распон цена у дневном трговању да би стаблизовао тржиште и смањио превелике осцилације.

У трговању акцијама на берзанском тржишту, где се обавља промет обвезницама Републике Србије и акцијама на листингу А (Енергопројект Холдинг, Металс банка, Тигар - Пирот и Соја протеин), дозвољени распон од индикативне цене (на почетку дневног трговања) може бити највише 10 одсто изнад и осам одсто испод те цене.

У трговању акцијама на ванберзанском тржишту, где се обавља промет акцијама највећег броја других предузећа, дозвољени распон биће 20 одсто изнад и 12 одсто испод индикативне цене.

Комисија за хартије од вредности је својим решењем дала сагласност, тако да Одлука објављена на Интернет страници Берзе, ступа на снагу од четвртка, 16. октобра, наведено је у саопштењу Београдске берзе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво