Читај ми!

Прекинут штрајк глађу у ФАП-у

Седамнаест радника ФАП-а је нешто после 18 часова прекинуло штрајк глађу, сазнаје РТС. Претходно је после разговора у Министарству привреде постигнут договор са представницима радника ФАП-а да се штрајк замрзне.

Министарство привреде саопштило је да је постигнута сагласност око смене руководства, могућности за остваривање социјалних програма и повезивање радног стажа.

Наводи се и да су договорени даљи кораци и динамика којом ће се тражити решење за ФАП и утврђено је да то предузеће неће отићи у стечај до коначног решења његовог статуса.

Сутра би трeбало да буде исплаћена прва од девет заосталих зарада.

Влада је обећала да ће у наредних седам дана поставити ново руководство које ће бити одговорно за спровођење договора чије детаље неће да открију.

Против одговорних за лошу ситуацију у ФАП-у биће покренути кривични поступци, каже Мирослав Мршевић, представник штрајкача.

Министар привреде Жељко Сертић рекао је Танјугу да су су разговори тешки и да се састанци понављају јер су људи неповерљиви, али да је став и владе и ресорног министарства да ће урадити све да та фабраика и запослени опстану и после 31. маја.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи