Индија омогућила добијање е-визе држављанима Србије

Влада Индије је донела одлуку да омогући добијање е-туристичке Визе (еТВ) за држављане Србије која ступа на снагу од данас.

Електронска туристичка виза је осмишљена како би се поједноставио процес добијања визе за особе које посећују Индију на краћи временски рок, тиме што ће им уштедети време које би утрошили на долазак у Амбасаду Индије ради добијања визе, саопштила је Амбасада Индије у Београду.

Виза је веома погодна, јер омогућава подносиоцима захтева за визу да обаве цео процес у виртуелном окружењу, јер се формулар за визу и пропратна документа подносе онлајн, плаћање се врши онлајн, и решавање захтева се саопштава онлајн.

Важност еТВ је 30 дана, са једним уласком, од момента приспећа путника у Индију.

Ова погодност постоји на шеснаест главних аеродрома у Индији, а то су: Ахмедабад, Амритсар, Бангалор, Ченај, Кочин, Делхи, Гаја, Гоа, Хајдерабад, Ђајпур, Колката, Лакнау, Мумбај, Тиручирапали, Тривандрум и Варанаси.

Док еТВ важи само за уласке у Индију преко горе назначених 16 аеродрома, излаз из Индије је могућ преко било ког надлежног имиграционог контролног пункта, наводи се у саопштењу.

Погодност је да се е ТВ може се искористити за максимум две посете током календарске године.

Електронска туристичка виза важи само за један улазак, не може се продужавати, преиначавати у други тип визе, и не важи за посете заштићеним/ограниченим областима и подручјима размештаја војске.

Држављани Србије имају право да користе погодност еТВ под следећим условима: Уколико је једина сврха посете Индији разонода, разгледање знаменитости, посете пријатељима или рођацима, краткотрајни медицински третмани, или неформалне пословне посете.

Ово се не односи на пословне визе, радне визе, конференцијске визе, новинарске визе, визе за истраживачки рад и слично.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво