Мали: Подршка ЕБРД-а за пројекте у Београду

ЕБРД ће дати подршку бројним пројектима Града Београда за које се деценијама чекало да буду завршени, каже градоначелник Београда Синиша Мали.

Градоначелник Београда Синиша Мали рекао је да ће Европска банка за обнову и развој подржати бројне пројекте у српској престоници, између осталих и изградњу нове аутобуске станице у блоку 42 и реструктурирање ГСП Београд, што показује да је Београд поново атрактивна инвестициона дестинација.

ЕБРД ће, између осталог, дати техничку подршку за изградњу нове аутобуске станице у Блоку 42, која би требало да крене на пролеће следеће године, што је за Београд најважнији инфраструктурни пројекат након отварања Железничке станице Прокоп, рекао је Мали.

"На тај начин ће саобраћај у центру бити растерећен, а савско приобаље ће моћи даље да се развија", рекао је Мали, а преноси Градска управа у саопштењу.

Градоначелник је додао и да је договорена даља подршка реструктурирању ГСП Београд, које је град већ почео, а чему ће ЕБРД дати техничку помоћ.

"Тиме испуњавамо један од приоритетних циљева, а то је да ГСП коначно стане на ноге и да превоз буде квалитетнији. Ми смо већ почели тај процес, али ова подршка је важна како бисмо га заокружили", навео је Мали.

Додао је и да ће Град Београд следеће недеље са саветником кога финансира ЕБРД припремати предлог пројекта јавно-приватног партнерства и тендер за пет подземних гаража.

Мали је на Инвестиционом самиту у Лондону представио и инвестициони портфолио Града Београда са 60 пројеката, укупне вредности од више од 10 милијарди евра.

Градоначелник се на маргинама Инвестиционог самита ЕБРД у Лондону састао са Томасом Мајером, директором ЕБРД-а за инфраструктуру, и Данијелом Бергом, директором ЕБРД-а за Србију.

"ЕБРД ће дати подршку бројним пројектима Града Београда за које се деценијама чекало да буду завршени и то показује да је Београд поново атрактивна инвестициона дестинација", навео је Мали.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво