Кинеска компанија заинтересована за РТБ Бор

Кинеска државна рударска компанија "Ли Тен" упутила је писмо о заинтересованости за стратешко партнерство са Рударско-топионичарским басеном (РТБ) Бор, објавиле су "Вечерње новости" у издању за понедељак.

Како лист наводи, та кинеска државна компанија нуди улагања од 350 до 400 милиона долара, пре свега у развој рударства у РТБ Бор.

"За узврат представници Ли Тена траже мањински удео у највећем српском произвођачу бакра и злата и сходно томе одговарајући број места у Управном одбору и менаџменту борске компаније", пише лист.

Ли Тен је спреман да у наредних пет година инвестира готово пола милијарди долара у отварање рудника бакра и злата "Церово" у саставу РТБ Бор.

Како се додаје, Кинези су спремни да уложе новац у куповину неопходне рударске механизације, као и у изградњу још једне флотације - постројења у којем би се прерађивала руда из "Церова".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се