Читај ми!

"Интеза": Куповина зграде у складу са законом

Банка "Интеза" је саопштила да је приликом куповине зграде друштва "Делта Холдинг" у свему поступала у складу са законима Републике Србије, укључујући Закон о заштити конкуренције.

Банка је реаговала на саопштење за јавност Комисије за заштиту конкуренције о покретању поступка испитивања "наводно непријављене концентрације која је настала куповином зграде друштва Делта Холдинг у улици Милентија Поповића".

Како се наводи, банка је поводом покренутог поступка ангажовала стручни тим адвокатске канцеларије "Карановић & Николић" који је уверен да ће у поступку пред Комисијом за заштиту конкуренције утврдити да се не ради ни о каквој непријављеној концентрацији, јер зграда није учесник на тржишту.

"Куповина зграде у нашем и европском законодавству није питање заштите конкуренције. Раније куповине зграда нису третиране као концентрација и, из разлога правне сигурности, ни убудуће не би смеле да буду. Банка, дакле, није имала било какву обавезу пријаве куповине зграде Комисији за заштиту конкуренције", наведено је у саопштењу.

Истиче се да ће банка "Интеза" током целог поступка у потпуности сарађивати са Комисијом за заштиту конкуренције.

"Током ранијих година Банка се обраћала Комисији кад год је постојала обавеза пријаве концентрације, и то ће радити и у будућности. Банка Интеза ће, као и у претходних 11 година, у свом пословању увек следити све законске прописе", наводи се. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи