Читај ми!

ТОС: Велико интересовање за ваучере за одмор у Србији

Вршилац дужности директора Туристичке организације Србије Марија Лабовић каже да је интересовање грађања за туристичке ваучере за одмор у Србији велико и да ће се ТОС потрудити да што боље представи грађанима све потенцијале домаћег туризма.

Марија Лабовић је агенцији Бета рекла да Туристичка организација Србије (ТОС) на свом штанду на Сајму туризма заједно са Министарством туризма покушава да ваучере за субвенционисање одмора у Србији што боље представи домаћим гостима.

"Желимо да свима који су заинтересовани за субвенционисано летовање понудимо одговоре на питања за све њихове недоумице и објаснимо им како да дођу до ваучера или да се региструју за њих", рекла је Лабовићева.

Према њеним речима, подаци показују да су грађани највише заинтересовани за бање, али траже се и остале дестинације.

Нагласила је да је Сајам туризма у Београду који се ове године одржава 38. пут највећа манифестација те врсте у региону и веома је значајна за промоцију туризма Србије, не само домаћим већ и иностраним туристима.

Марија Лабовић је навела да је ове године главна тема презентације Србије на Сајму туризма Дунав, али и остале реке и језера у земљи, као и годишњица рођења Николе Тесле јер је то важан део културе Србије.

"Ове године смо увели новину и направили виртуелну презентацију туристичких дестинација у Србији, што је искорак у представљању туристичких дестинација. Србија има много тога да понуди, као што је градски одмор, бање, планине, као и активан одмор", истиче Лабовићева.

Министар туризма Расим Љајић изјавио је раније да је Влада Србије додељивањем ваучера помогла развој туризма јер је прошле године поделила 14.000 ваучера преко којих је остварено 118.000 ноћења, а на списку је било 244 објеката.

Ове године, према његовим речима, циљ је да до краја године буде подељено 46.000 ваучера и да се пријави око 500 хотела и угоститељских објеката у којима ће бити могуће реализовати ваучере.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи