Део обилазнице готов за двадесетак дана

Градоначелник Београда Драган Ђилас изјавио је да ће део обилазнице око Београда, од Остружнице до петље Орловача, бити отворен за саобраћај у наредних двадесетак дана.

"Не раде министри него извођачи радова. Али, мислим да не би било коректно да сада причамо о њиховој одговорности јер ти људи раде у три смене", рекао је Ђилас одговарајући на новинарско питање о томе због чега је раније обаћавао да ће та деоница обилазнице бити завршена до 15. октобра.

Он је изјавио да ће после завршетка тог дела обилазнице чија је изградња започета пре 18 година, бити настављени радови на изградњи остатка и да би цела обилазница могла бити завршена за највише 18 месеци.

Министарка за Национални инвестициони план Верица Калановић рекла је "да је радује ентузијазам свих који раде у три смене", и истакла да су обезбеђена средства из НИП, али да има "много додатних послова које треба урадити".

Градилиште петље Орловача посетио је и министар за инфраструктуру Милутин Мркоњић.

Ђилас је средином септембра изјавио је да су држава и Град Београд испунили све обавезе у вези са изградњом обилазнице и позвао извођаче да заврше радове у договореном року. Неколико дана пре тога он је упозорио грађевинско предузеће Планум да касни са радовима на обилазници.

Влада Србије и Град Београд почетком године договорили су се са Путевима Србије, Планумом и Мостоградњом да тај део обилазнице буде завршен до 1. октобра, а у саобраћај пуштен 15. октобра.

У 2008. години из НИП-а је за обилазницу предвиђено 2,7 милијарде динара, а Град Београд је издвојио 2,2 милијарде.

Деоница од Остружнице до Орловаче, односно Сектор 4 обилазнице око Београда, протеже се од моста на Сави до Ибарског пута. Дугачка је 7,7 километара и има четири моста.

Радови који су почели у новембру 1990, настављени су у августу 2006. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара