Читај ми!

"Кока-кола" отворила регионални Центар за сокове у Земуну

Компанија "Кока-кола Хеленик" отворила је регионални Центар за сокове у пунионици у Земуну, где ће бити запослено 80 радника, а свечаности је присуствовао премијер Александар Вучић. Имамо задатак да обезебидимо значајан број америчких инвестиција и да повећамо трговинску размену, каже премијер.

Врпцу су пресекли генерални директор "Кока-коле Хеленик" Александар Ружевић и амабасадор САД Кајл Скот, након чега су заједно са премијером, члановима Владе и градоначелником Београда Синишом Малим обишли погоне. 

Премијер Александар Вучић истакао је да компанија "Кока-кола" даје велики допринос српској привреди, те најавио да Србија мора унапредити трговинску размену са САД. 

Вучић је рекао да ова компанија у Србији запошљава 1.100 радника, и да је у новом, намодернијем погону запослено даљих 80.

"Кажу да нешто тако не постоји у Европи, а нешто слично постоји само у азијском делу Русије. На то смо посебно поносни", казао је Вучић. 

Рекао је да је "Кока-кола" веома значајна и да није било могуће, када се помислило на почетку фискалне консолидације, да се повећа акциза на газиране сокове, а ова компанија се одужила са седам милиона евра улагања у велики нови погон.

Такође, према његовим речима креира посредно даља радна места, преко лица која учествују у добављању воћа, јер само поморанџе и ананас нису из Србије. 

"Све друго је из Србије, преко 60 одсто воћа који користе за Некст је из наше земље", објаснио је премијер. 

Према његовим речима "Кока-кола" даје огроман допринос у буџет, држави и грађанима Србије. Он је указао да је Кока Кола развила прави бренд из Србије јер свој производ извози у четири земље ЕУ, што је доказ успеха.

Посебно се захвалио и амбасадору САД Кајлу Скоту за велико ангажовање од ступања на дужност. 

"Имамо задатак да обезбедимо значајан број америчких инвестиција, и да повећамо трговинску размену, која не може да се заснива само на извозу Фијата", нагласио је премијер.

Вучић је истакао да је на влади да доноси позитивне законе и повуче лоше у циљу побољшања пословног амбијента.  

"Уверен да Србија има добру будућност, али увек у свему томе сами морамо знати да са неба не пада већ сви заједно морамо бити марљивији и радимо", казао је Вучић.  

Вучић је на поклон добио флаше "Кока-коле" са ћириличним натписом и његовим именом.  

Директор компаније Александар Ружевић је рекао да је компанија 2015. инвестирала више од седам милиона евра у модернизацију и проширење капацитета пунионице у Земуну, што ће им свакако омогућити даљи раст и нова радна места у будућности. 

"Свесни смо чињенице да је наш утицај на привреду значајан", рекао је Ружевић. 

Он је додао да је "Кока кола" посвећена домаћем тржишту, те да ће улагања сигурно донети нови раст и нова радна места.

Истакао је и да се из Србија извози у Македонију, Босну и Херцеговину, Хрватску, Бугарску, Малту и Мађарску, као и да та компанија има значајан утицај на српску привреду и да је сигуран партнер локалној самоуправи и заједници.

Упитан о премештању фабрике из Суботице у Београд и гашењу појединих радних места, Ружевић је рекао да се 50 радника одлучило за отпремнину, а да је у Београд прешло 20 радника са својим породицама. 

Укупни годишњи капацитет новог постројења за сокове је 92 милиона литара, а, у циљу модернизације производње, примењена је најновија технологија и инсталирана производна линија "Tetra Gemina Aseptic Leaf", прва у Европи чији је капацитет 7.000 паковања по сату. 

"Кока-кола" систем годишње у буџет Србије уплати седам милиона евра пореза. Укупна додатна вредност "Кока-кола" система економији Србије достиже 224 милиона евра или 0,7 одсто бруто домаћег производа.

"Кока-кола ХБЦ Србија" послује у Србији од 1997. године, са седиштем у Земуну.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво