Србија и Црна Гора заједно промовишу туризам на трећим тржиштима

Туристичке организације Србије и Црне Горе ове године ће заједно наступати на трећим тржиштима, као што су Кина, Азербејџан и Дубаи, изјавила је директорка Националне туристичке организације Црне Горе, Жељка Радак Кукавичић.

Директорка Националне туристиче организације Црне Горе истиче да две националне туристичке организације имају традиционалну добру сарадњу, која ће бити настављена и у наредном периоду, преноси Бета.

"Разговарали смо о регионалној сарадњи и наступу на трећим тржиштима. Договорено је да такви наступи буду настављени и у 2016. години. Ту првенствено мислимо на тржиште Кине, Азербејџана и Дубаиа, а сигурно ће ове године бити и још неких нових дестинација", објаснила је Радак.

Такође, Радак је навела да се организују и заједничке студијске посете група новинара и туроператора, који долазе у Србију и Црну Гору, и који према њеној оцени увек понесу добар утисак.

"На састанку је било речи и заједничким пројектима, којима бисмо аплицирали за коришћење фондова Европске уније, на нивоу националних и локалних туристичких организација", истакла је Жељка Радак Кукавичић.

Најавила је и да у Црној Гори наредних дана почиње припрема маркетинг стратегије развоја туризма и додала да ће то бити добра полазна оцена и смерница за Србију, која такође планира израду таквог докумената.

"У том документу ће бити прецизирано на којим тржиштима треба интензивније наступати и којим каналима промоције", додала је директорка Националне туристичке органзације Црне Горе.

Према њеним речима, сарадња ће бити настављена и кроз боље повезивање туристичких привреда Србије и Црне Горе, као и кроз сарадњу туристичких агенција.

Радак је рекла и да очекује и већу сарадњу факултета из области туризма у Србији и Црној Гори.

"Били смо гости донаторске вечери коју је организовао Природно-математички факултет у Новом Саду, одсек за географију и туризам, са темом културе и традиције бивших југословенских република, а средства која су прикупљена биће уплаћена у добротворне сврхе", рекла је Радак и додала да се видела потреба за јачом регионалном сарадњом, и презентацијом заједничке понуде целог региона.

Присуство на таквим догађајима показује и друштвену одговорност запослених у туристичком сектору, закључује директорка Националне туристичке организације Црне Горе.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи