Компанија "Делта холдинг" обележила 25 година рада

Директор "Делта Холдинга" Мирослав Мишковић најавио је данас, на прослави 25 година рада своје компаније, нове пројекте те компаније од 250 милиона евра. 

Оснивач и директор "Делта Холдинга" прославио је јубилеј у истом дану када се износе завршне речи пред Специјалним судом где му се суди за малверзације с путарским предузећима.

Мишковић је, на свечаности, најавио изградњу Делта планета, хотела Интерконтинентал и нове пословне зграде између хотела Хајат и Краун плаза, чији је власник такође та компанија.

Истакао је да то значи да ће његова компанија у овој и наредној години покренути грађевинску индустрију са та четири пројекта који ће донети 8.000 нових радних места.

Мишковић, који се обратио присутнима у хотелу Краун плаза, рекао је да је његова компанија са 2,4 милијарде евра, највећи појединачни инвеститор у Србији, и нагласио да у БДП-у Србије учествује са скоро 10 одсто, као и да од свих прихода 80 одсто долази из компанија које је Делта сама створила и развила.

"Стварали смо, развијали, нешто смо и продали", навео је он додајући да компанија има 25.000 људи од чега 10.000 младих.

Мишковић је нагласио да ће се Делта у будућности окренути аграру као најважнијој привредној делатности и истакао да је у пољопривреду инвестирала до сада 250 милиона евра.
Према његовим речима, Делта ће у наредном периоду акценат ставити и на стипендирање ученика пољопривредних школа.

Мишковић је подсетио да је компанија настала 4. фебруара 1991. у Хотелу Славија, а држави је на име пореза у последњих 10 година платила више од две милијарде евра.

Тврди да је Делта организовала више од 3.000 акција у којима је помоћ пружена за 600.000 грађана Србије.

На прослави се обратио и митрополит црногорско-приморски Амфилохије, који се захвалио Мишковићу за сву помоћ и на учествовању у градњи храма у Црној Гори, те најавио да ће му за заслуге доделити орден.

Данашњој свечаности присуствовало је око 500 гостију, међу којима и градоначелник Београда Синиша Мали, градоначелник Љубљане Драган Јанковић, као и други представници политичког живота и дипломатског кора. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи