Путнички возови селе се у Прокоп до краја године

Државни секретар Министарства грађевине, инфраструктуре и саобраћаја Миодраг Поледица каже за РТС да се очекује да до краја године сав путнички саобраћај са железничке станице у Савском амфитеатру буде измештен у станицу Прокоп.

Миодраг Поледица је, непосредно пред отварање пројекта који траје још од 1977. године, рекао да ће се у наредних шест месеци путнички возови постепено преусмеравати на Прокоп.

Очекује да до краја године све међуградске линије иду са Прокопа.

Већ у наредних шест месеци постепено ћемо пребацивати путнички саобраћај, пребацићемо све нове возове и пуштаћемо их према Нишу, Новом Саду, Суботици, рекао је Поледица у разговору за Дневник РТС-а.

Додао је да ће ову станицу користити најмање 10.000 путника и истакао да је у оквиру прве фазе изграђен комплетан железнички саобраћај који ће то измештање омогућити.

"Урадили смо осам коловоза, пет перона... Такође, комплетне железничке инфраструктурне, телекомуникационе, сигурносне уређаје и електро постројења", рекао је Поледица.

Додаје да у другој фази треба да се изгради станична зграда, али и да је план да се поред тога направи и модеран пословни центар.

"Поред завршеног станичног дела морамо да урадимо и боље приступне везе са Булеваром краља Александра, али касније и везу са ауто-путем", каже Поледица.

Према његовим речима, за завршетак радова потребно је 18 месеци од тренутка када би се наставак радова уговорио.

Иначе, за прву фазу је потрошено 26 милиона евра, а реч је о новцу из кувајтског кредита. Чак 80 одсто радова обавила су српска предузећа окупљена око "Енергопројекта".

У "Железницама Србије" процењују да је за другу фазу потребно 40 милиона евра, а верују да је до сада за тај пројекат потрошено 90 милиона евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво