Почела изградња моста код Остружнице

Изградња моста преко Саве код Остружнице, од петље "Добановци" до петље "Орловача", дужине 1.964 метра, почела је данас, а радови би требало да буду завшени за 26 месеци. Изградња моста важна за Србију, јер је боља инфраструктура услов за долазак нових инвеститора, поручио је Вучић.

Мост се гради у оквиру пројекта изградње обилазнице око Београда, а вредност пројекта је 3,57 милијарди динара.

Главни извођач радова је аустријски конзорцијум са "Штрабагом" на челу.

Обележавању почетка градње моста присуствовали су премијер Александар Вучић и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Вучић је рекао да је изградња моста важна за Србију јер је боља инфраструктура услов за долазак нових инвеститора.

Премијер је истакао да је за две године у Србији отворено 300 мањих и великих мостова и да су убрзани радови на довршетку Коридора 10.

Најавио је да ће 1. фебруара бити пробијен тунел "Савинац" на ауто-путу за Чачак и да ће се од марта 2017. од Београда до Чачка стизати ауто-путем за нешто више од једног сата.

"Нису то само километри пута, то је посао за наше грађевинске раднике, али и инвеститори желе да буду близу ауто-пута. Нама сваки нови километар значи стотине нових радних места", рекао је Вучић.

Незапосленост у Србији је, како је рекао, смањена на 17,6 одсто, истакавши да то није довољно.

"Једна Француска уводи ванредне економске мере, Медведев најављује додатно смањење плата и расхода, свим земљама се то дешава. Када смо ми предузимали тешке мере, сви су нам се смејали, али неће бити нових тешких мера, већ неких непопуларних. Имаћемо побољшање животног стандарда грађана", поручио је Вучић.

Наша борба за бољи живот грађана Србије тек почиње и уверен сам да људи виде шта је сигуран пут, шта је стабилност, шта нису празна и бесмислена обећања, додао је премијер.

Како је напоменуо, само тежак, озбиљан и одговоран рад може да донесе резултате. Данас је Србија замља на сигурном путу, оценио је Вучић.

На питање да ли ће смањење економског раста у свету, које прогнозира ММФ, утицати на Србију, Вучић је рекао да је то могуће, али да се Србија добро припремила за негативне утицаје споља.

"Не можемо да се измакнемо, али на време смо предузели важне мере", рекао је Вучић.

Министарка Зорана Михајловић истакла је да ће у израдњи моста учествовати десет домаћих компанија, са 200 радника, додавши да, како радови буду напредовали, биће их 350.

"Наш задатак је да спајамо Србију путевима и да Србију начинимо транзитним коридором у овом региону", додала је Михајловићева.

Андреас Бејкос из Европске инвестиционе банке рекао је да се важност тог посла огледа како у завршетку радова на том делу ауто-пута, који чини саставни део Коридора 10, тако и знатном растерећењу саобраћаја на тој деоници и повећању опште безбедности.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи