Читај ми!

Зимски аранжмани, разонода и приход

Раздвајање новогодишњих празника и зимског школског распуста продужиће туристичку сезону у земљи и повећати приход, верују домаћи туристички посленици. Снег на планинама данима пада, па од недеље поново почиње скијање на Златибору.

На Копаонику се пушта у рад и жичара Крчмар тако да ће скијашима и бордерима бити на услузи 14 жичара и 17 стаза на којима има до 30 центиметара утабаног снега. Велики број гостију током фебруара, у време зимског распуста, очекује се и у бањама Србије.

Због обиља снега током прошле зиме, домаћа скијалишта су остварила рекордне резултате, јер су имали за трећину више гостију. Ни највећи оптимисти нису се надали да ова сезона може да буде још успешнија, али, ако се по јутру дан познаје, већ сада у домаћим скијалиштима има за десет одсто више гостију.

"По нашим сазнањима сви смештајни капацитети су већ распродати, тражи се кревет више и већ сада на Копаонику имамо око 3.500 скијаша на стазама", каже Дејан Љевнаић, директор "Скијалишта Србије".

Више цена аранжмана које су раније биле у јануару сада су се преселиле у фебруар. Тај месец је иначе најскупљи у свим европским скијалиштима, па су домаће планине ипак конкурентније.

Поред домаћих скијалишта, наши туристи због приступачних цена већ годинама радо бирају и скијалишта у Бугарској.

"Нешто веће интересовање ове године је и за Републику Српску, за Јахорину што нас веома радује. За фебруар се најављују добри климатски услови на тој планини што ће скијашима омогућити право уживање на снегу", рекао је Александар Сеничић, директор ЈУТЕ.

Домаће бање су наш велики, али и даље недовољно искоришћен потенцијал.

"Ми заиста имамо велика очекивања када су бање у питању, с обзиром на то да су оне поред ски-центара веома заступљене у нашој зимској кампањи. Очекујемо да се ово продужење распуста одрази и на промет у бањама. Прецизне податке ћемо имати крајем марта, али заиста верујемо да ћемо имати изузетне резултате", каже Марија Лабовић, директорка Туристичке организације Србије.

У националној туристичкој организацији кажу да је фебруар проглашен месецом туризма, када ће промотивне активности бити веома снажне, а све ће кулминирати 18. фебруара, када почиње Београдски сајам туризма који је већ годинама апсолутни лидер у овом делу Европе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво