Радови на "Београду на води" теку пуном паром

Градоначелник Београда Синиша Мали обишао је радове на пројекту "Београд на води" и оценивши да радови теку "пуном паром" рекао да од данас почињу активни радови на постављању више од 400 шипова који треба да носе две стамбене куле.

Подсетивши да је камен темељац за две стамбене куле, првих објеката који ће бити изграђени у оквиру "Београд на води", постављен 27. септембра, он је рекао да су данас, скоро десет дана пре рока завршени сви ископи.

"Завршене су и анализе и испитивања у вези са заосталим бомбама из Првог и Другог светског рата и, што је добро, ниједна бомба није пронађена", појаснио је Мали новинарима након обиласка радова.

Он се, како је рекао, нада да ће се у наредна два месеца почети са ископавањима за "W" хотел и за кулу Београд.

"С обзиром на динамику радова очекујем да ћемо у марту, априлу наредне године имати све ове зграде изнад земље", рекао је Мали.

До сада је у оквиру прве фазе, од укупних 246, срушен 241 објекат, обајснио је он додавши да се преосталих пет налази у другом делу плаца тако да "нису хитни и битни".

"Укупно 97 породица је премештено у нове станове и оно што је важно је да смо већ кренули са расељавањем из друге фазе", истакао је Мали.

Напоменувши да друга фаза неће почети још годину и по до две, он је нагласио да су из те фазе већ расељене 74 породице и срушено 47 објеката.

"Већ размишљамо о томе да је прва фаза на неки начин завршена, ту радови теку по плану, а активно се бавимо и другом фазом", рекао је градоначелник.

Како је оценио, пројекат "Београд на води" је веома важан и шаље "јак сигнал да смо озбиљни и да можемо да испунимо обавезе према инвеститору".

Представник компаније "Новкол", која је генерални извођач фундирања за две куле, Милош Хранисављевић је поновио да су завршена пробна испитивања.

"Испитивање је протекло у најбољем реду, доказане су претпоставке у рачунској носивости шипова и барета тако да ми фактички данас крећемо са израдом шипова и барета у пуном темпу", појаснио је Хранисављевић и прецизирао да ће укупно бити постављено 456 шипова и 112 барета.

Предвиђено је да надземни радови почну првог марта, а Хранисавић је рекао да постоји шанса да почну и пре тог рока.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи