"Пруга Београд-Будимпешта важна за привредни систем Србије"

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж сматра да је уговор о модернизацији пруге Београд-Будимпешта, један од најважнијих уговора који ће Србија и Кина да потпишу.

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж рекао је гостујући у Дневнику РТС-а да је за Србију веома важно то што ће Србија са Кином потписати уговор о модернизацији пруге Београд-Будимпешта.

"То је веома важно за комплетан привредни систем Србије и то је по мени један од највећих догађаја. Такође је важан разговор око приватизације "Железаре'", напомиње Чадеж.

Чадеж истиче да је веома важно да се код пројеката све прецизира и усагласи пре него што почне да се гради, како не би долазило до застоја.

Марко Чадеж сматра да је реорганизација у пољоприведи веома битна.

"Ускоро ћемо, надам се, имати измене и допуне Закона о пољопривредном земљишту. Морамо да нађемо баланс и да се заштите мале фарме. Само на тај начин можемо да будемо способни за извоз", каже Чадеж.

Додаје да је важно да се компаније сусрећу а да су државни споразуми само оквир за послове који ће се касније развијати.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво