Читај ми!

Алабар: "Игл хилс" је на правом месту, у правој земљи

Члан Управног одбора компаније "Игл хилс" Мухамед Алабар каже за РТС да Србија има ефикасну владу спремну да промени стање у земљи. Ми смо на правом месту, са калибром људи који знају како да раде, истиче Алабар.

Мухамед Алабар је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да Србија има владу која је гладна да уради нешто озбиљно и добро за свој народ.

"Влада ради ефикасно, врло је транспарентна у свом пословању. Од свих 16 земаља у којима сам радио, ви имате руководство које је толико спремно и расположено да промени стање у земљи и граду у којем радимо", истиче Алабар.

Додаје да је то оно што прави разлику у некој земљи и ефекат који ће имати на економију и народ.

"Сви велики градови попут Београда морају да имају велико срце. Ова изградња не само да има праву величину, већ је на обали реке, старом делу града. На толиком простору можете да направите комплетну инфраструктуру, нови начин живота за стварање пословања, за стварање нових радних места. Много може да утиче на туризам", наводи Алабар.

Према његовим речима, људи из региона увек буду привучени да дођу на место које је добро испланирано, добро изграђено да би покренули своје активности у том граду.

"Биће радних места и током изградње, али много више кад се све заврши, без обзира на то да ли је реч о продаји или туризму, предузећима средње величине и тако даље", додаје Алабар. 

Одговарајући на питање да ли се плаши да ће компанија прерано отићи из Србије, члан Управног одбора компаније "Игл хилс" каже да никада нема гаранција да се то неће десити и додаје да је природно да људи осећају страх.

Алабар истиче да је у послу већ 20 година и подсећа да је један од његових последњих пројеката био вредан 15 милијарди долара, запослио је више од 50.000 људи током шест година и данас привлачи преко 80 милиона туриста годишње у Емиратима.

"Ми знамо како се ово ради, уживамо у ономе што радимо, искрени смо. Ми смо у правој земљи, на правом месту, са правим калибром људи и владом који знају како да раде са нама. У врло интересантном региону смо. Када погледате цифре, све оне показују да смо у правом граду да бисмо радили", напомиње Алабар.

Како каже, у послу сваког дана постоје изазови, али "Игл хилс" зна како послује и сигуран је да са средином која је пружена и људима са којима ради има све предуслове за стални успех.

Коментаришући своју изјаву да се сваког дана буди са мишљу да је највећу зграду света, Бурџ Калифу", могао боље да уради, Алабар је рекао да је у природи успешних људи да желе још боље.

"У послу сам који доприноси друштву, у тиму који ће створити променаду на води, где ће људи моћи мирно да прошетају, смеју се, држе децу за руке, џогирају или попију кафу. Ми тако послујемо. Ми градимо, али имамо страст да направимо нешто боље за своје људе. Да није тако, не би било никакве сврхе. Зато ми се свиђа што је премијер толико загрижен да направи нешто што ће утицати на свакодневни живот људи", закључује Алабар.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи