Конгрес подржао Бушов спасоносни план

Амерички Представнички дом усвојио план Бушове администрације за излазак из финансијске кризе, вредан 700 милијарди долара. Буш потписао закон.

Представнички дом Конгреса изгласао је план са 263 гласа, док је 171 конгресмен био против.

Председник Џорџ Буш је у рекордном року потписао закон који је одмах ступио на снагу.

"Било је тренутака када су неки мислили да влада не може да изађе на крај са изазовом, али захваљујући тешком раду представника обе партије и кооперативном духу Конгреса и моје администрације, благовремено смо добили план", изјавио је Џорџ Буш.

Америчка агенција "Асошиејтед прес" назвала је ову одлуку историјском за спасавање посрнуле финансијске индустрије.

План вредан 700 милијарди долара одбачен је у Представничком дому у понедељак, након чега је забележен драстичан пад индекса на берзи у Њујорку и распродаја акција.

После тога је план измењен одредбама о пореским олакшицама за средњу класу и предузећа, а повећана је и гарантована штедња појединаца са 100.000 долара на 250.000 долара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се