Сајмон Греј о ребалансу буџета

Шеф канцеларије Светске банке за Србију Сајмон Греј изјавио је за РТС да је ребаланс буџета за ову годину, који је Влада јуче усвојила, право разочарење и да ће утицати на повећање цена.

Мањак у државној каси износи 2,7 одсто бруто друштвеног производа, што је велики раст у односу на 1,9 одсто, колико је било предвиђено.

То може само да погорша рањиву спољну позицију коју Србија има у периоду кризе на међународном финансијском тржишту и да изврши додатни притисак на домаће цене, навео је Сајмон Греј.

Први човек Светске банке очекује да Србија донесе мудре одлуке када је у питању трошење и боље поступи у припреми буџета за 2009.

Јасно је да повећање пензија на 70% просечне плате није буџетски одрживо, немогуће га је применити, а да не дође до значајних макроекономских поремећаја, каже Греј.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво