Читај ми!

Компанија из Емирата и званично власник 68 одсто "Београда на води"

Компанија "Белгрејд вотерфронт кепитал инвестментс" са седиштем у Абу Дабију званично је постала власник 68 одсто предузећа "Београд на води" уплатом 22.000 евра капитала, показују подаци Агенције за привредне регистре Србије.

Како се наводи у одлуци о повећању капитала предузећа "Београд на води", које ће реализовати пројекат изградње три милијарде евра вредног стамбено-пословног комплекса уз београдску обалу Саве, Република Србија је власник 32 одсто тог предузећа, са милион динара уписаног капитала, наводи Танјуг.

Одлуку о повећању капитала донета је 28. јула, а објављена је на сајту Агенције у понедељак, 10. августа.

Премијер Србије Александар Вучић најавио је крајем јула да ће изградња пројекта "Београд на води" почети између 15. и 20. септембра ове године.

Према ранијим информацијама, компанија "Игл хилс"  из Уједињених Арапских Емирата обезбедиће 300 милиона евра за финансирање пројекта "Београд на води" на основу уговору са Владом Србије о заједничком улагању у тај пројекат, који је потписан крајем априла 2015. године.

"Игл хилс", као власник компаније "Белгрејд вотерфронт кепитал инвестментс", 150 милиона евра обезбедиће у форми капитала, а додатних 150 милиона кроз зајам у форми позајмице оснивача.

Приликом потписивања уговора објављено је и да ће "Игл хилс" додатно одобрити Србији зајам од 90 милиона евра за пресељење железничких објеката из Савског амфитеатра, као и 40 милиона евра за завршетак експропријације земљишта.

Предвиђено је да пројекат траје максимално 30 година, од чега половина мора бити завршена у првих 20 година.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво