Сајам аутомобила у Паризу

У Паризу је отворен 67. Међународни сајам аутомобила. Излагачи ће представити више од 90 нових модела, а скоро све велике аутомобилске куће због нафтне кризе окрећу се производњи возила са погоном на алтернативна горива.

На овој најпрестижнијој сајамској манифестацији у области аутомобилске индустрије, која се званично за посетиоце отвара 4. и траје до 19. октобра, једна од главних тема биће нове технологије.

Најпознатији светски произвођачи представиће велики број возила на хибридни и електрични погон којима се, како је истакнуто, најављује средњорочни, или боље речено, дугорочни развој у аутомобилској индустрији.

Јапанска "Тојота" планира да повећа продају за 200.000 на 9,7 милиона возила у 2009. години, изјавио је потпредседник највећег произвођача кола на свету, Мицуо Киношита.

Раст испорука очекује се, пре свега, у земљама окупљеним у групи БРИК - Бразилу, Русији, Индији и Кини, као и у Северној Америци и западној Европи, рекао је агенцији ДПА Киношита.

Америчка продаја је у много горој ситуацији, како је истакнуто. У септембру су, наиме, испоруке драстично смањене, што је био последњи знак да наставак проблема у финансијском сектору почиње да погађа свеукупну економију земље, са највећим тржиштем аутомобила на свету.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи