Читај ми!

Данијел Берг нови директор ЕБРД за Србију

Нови директор Европске банке за обнову и развој за Србију од данас је Данијел Берг.

За време свог мандата Данијел Берг ће бити задужен за пословање те банке, а ЕБРД ће се фокусирати на повећање улоге и конкурентности приватног сектора, наводи се у саопштењу ЕБРД-а.

То се, како пише, нарочито односи на области агробизниса, јачање банкарског сектора, помоћ у приватизацијама, финансијско посредовање, побољшање квалитета комуналних услуга и повећање енергетске ефикасности.

Берг је започео рад у ЕБРД-у 1995. године као саветник Борда директора за Сједињене Америчке Државе. Постао је шеф канцеларије ЕБРД-а у Киргистану 2004. године, у Албанији 2007. године, а у Бугарској 2010, преноси Бета.

Изабран је за шефа ЕБРД у Србији након што је бивши директор Матео Патроне именован за директора канцеларије те банке у Румунији.

До данас, ЕБРД је инвестирао скоро четири милијарде евра кроз приближно 200 пројеката у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво