Раст вредности акција на Волстриту

Вредност акција на Волстриту почела је да расте у очекивању да Сенат усвоји нову верзију пакета помоћи од 700 милијарди долара за спас америчке економије. Сенат ће о предложеном пакету мера гласати данас поподне по локалном времену. Путин оптужио Америку за неспособност и неодговорност.

Наговештаји да ће пакет мера бити усвојен буди наду да ће кредитна криза бити решена пре него што финансијски систем пропадне и буде нанета већа штета глобалној економији.

Ревидирани пакет садржи одредбу о повећању индивидуалног осигураног депозита са 100 на 250 хиљада долара, чиме влада жели да ојача поверење грађана у банке.

Измена би могла да утиче на законодавце који су се противили првој верзији плана, сматрајући да би пакет помогао богатим финансијерима, али и био погубан за обичне грађане.

Оба председничка кандидата, Џон Мекејн и Барак Обама, позвала су чланове Конгреса да се врате за преговарачки сто, најављујући да ће и сами у Сенату гласати за измењени план.

Аналитичари сматрају да ће, ако Сенат усвоји нове финансијске мере, то повећати притисак на Представнички дом да на сутрашњој седници подржи план за опоравак националне економије.

Притисци из базе

Промена климе на Капитол хилу у року од свега два дана не може се објаснити само изменама у пакету мера председника Џорџа Буша. Наиме, конгресмени и сенатори нашли су се на удару гневних бирача који захтевају да се што пре нешто предузме како се финансијско тржиште не би потпуно распало.

У захтевима да се усвоји предложени пакет мера нарочито су гласни гласни бизнисмени, који су због обустве издавања кредита у нашли у изразито неповољној ситуацији. Заступници крупног капитала алармирали су лобистичке групе у Вашингтону захтевајући да се Бушов предлог „погура" у Сенату.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се