Сертификати Инђији, Крагујевцу и Лозници

Приликом уручивања сертификата за повољно окружење општинама Инђија, Крагујевац и Лозница, министар Млађан Динкић изјавио је да очекује да Србија ове године привуче 4,2 милијарде долара страних инвестиција. Амерички амбасадор рекао да сертификати представљају јасан сигнал инвеститорима.

Статус општина у које је најповољније улагати, званично је додељен Инђији, Крагујевцу и Лозници.

Реч је о прва три сертификата које издаје Национална алијанса за локални економски развој у сарадњи са УСАИД-овим програмом подршке развоју општина.

Основни критеријуми су ефикасност општинских служби, уређење индустријских зона и олакшице које очекују будуће инвеститоре.

Министар економије и регионалног развоја Млађан Динкић је, у Дому Народне Скупштине на додели сертификата за повољно пословно окружење, рекао да је Србија ушла у "завршну, другу фазу транзиције" у којој ће, како је навео, бити доминантне гринфилд инвестиције.

Oбзиром да Србији годишње треба од шест до осам милијарди долара страних инвестиција, Динкић је истакао потребу укидања процедуралних препрека за инвестирање.

Као примере општина које су поједноставиле процедуру и створиле повољне услове за улагање, Динкић је навео општине Инђија, Крагујевац и Лозница.

Амерички амбасадор рекао је да сертификати за стварање повољне пословне климе представљају јасан сигнал инвеститорима за улагање у Инђију, Крагујевац и Лозницу.

Оценио је да Инђија, Крагујевац и Лозница представљају добар пример за остале општине у Србији. Мантер је истакао и значај сарадње републичких и локалних власти у Србији ради убрзања економског развоја.

Амерички амбасадор је поздравио напоре Владе Србије када је реч о европским интеграцијама земље. 

Председници општина Инђија, Крагујевац и Лозница, Горан Јешић, Верољуб Стевановић и Видоје Петровић изразили су задовољство добијањем сертификата за повољне услове за улагање и истакли да је то велики подстицај за њихове општине.

НАЛЕД је непрофитно удружење које окупља и повезује представнике пословне заједнице и локалних самоуправа ради подстицања економског развоја општина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво