Читај ми!

"Моја Србија", кампања за привлачење домаћих туриста

У првој недељи јуна почиње промотивна туристичка кампања "Моја Србија", како би се представиле све могућности које наша земља може да понуди домаћим туристима.

Директорка Туристичке оргнизације Србије Гордана Пламенац најавила је, гостујући у Дневнику РТС-а, да ће кампања почети 3. јуна, изложбом у Карађорђевој улици, испод Бранковог моста у Београду.

"Активни одмор и природне лепоте ми покушавамо да приближимо нашим сународницима и тиме ћемо кренути у ову летњу кампању. Изложба траје од 3. до 7. јуна а онда, од 12. јуна, креће караван кроз Србију", објашњава Пламенац.

Караван ће обићи Ужица, Чачак, Ниш, Лесковац, Суботицу, Нови Сад, Нови Пазар, Краљево, а последње станице, 11. јула, су Крагујевац и Београд.

Директорка ТОС-а каже да је циљ кампање да се домаћи туристи привуку и приволе да бар један дан одмора проведу у туристичким центрима у Србији.

Са друге стране, улажу се напори да се у туристичким центрима продужи сезона и да, на пример, планине постану целогодишње дестинације за одмор. 

Туристички центри одазвали су се позиву ТОС-а и у сарадњи са њима, као и са локалним самоуправама сачињена ја кампања.

Манифестација које могу да привуку туристе има много, каже Пламенац. Јавности су најпознатији музички фестивали, али сада се ради на промоцији оних мање познатих као што су, на пример, Дани винских подрума.

Сви су се покренули да привуку што већи број гостију и ова кампања је добар пример сарадње приватног, јавног, владиног и невладиног сектора, закључује Гордана Пламенац.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво