Конфекција Звезда очекује аукцију

Пословодство конфекције Звезда из Крушевца најавило је да ће у октобру бити објављен позив за аукцију за продају тог друштвеног предузећа.

"Фабрика тренутно упошљава 225 радника, све три године након изласка из стечаја предузеће послује позитивно, а сви показатељи говоре да ће тако бити и ове пословне године", изјавио је генерални директор Конфекције Звезда Живан Николић.

Николић је додао да је предузеће Агенцији за приватизацију проследило неопходну документацију и да би она сада требало да верификује процену вредности капитала.

Предузећу и запосленима је, према његовим речима, важно да добију партнера који се бави том делатношћу, односно који би наставио са производњом.

Одговарајући на питање постоји ли стрепња да би неко Звезду могао да купи само због атрактивне локације, Николић је казао да предузеће на то не може да утиче, али да се нада да се то неће догодити.

"Нови власник би требало да искористи предуслове који постоје, односно уговорену упосленост капацитета и могућност за склапање послова који би могли да упосле још 100 радника", рекао је Николић.

Потсетио је да су склопљени послови којима су капацитети у потпуности упослени до краја ове и у првом тромесечју 2009. године.

Конфекција Звезда осим управне и зграде погона које се налазе у центру града, има 11 локала од којих четири у Крушевцу, а остале у Краљеву, Брусу, Александровцу, Ћуприји, Лучанима и Деспотовцу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи