Светска банка финансира изградњу Коридора 10

Светска банака ће у Србији уложити 600 милиона долара у изградњу аутопута на Коридору 10, рекао је министар за економију и развој и потпредседник Владе Млађан Динкић.

Динкић је објаснио да је Светска банка заинтересована да учествује у финансирању деонице од Ниша до Димитровграда и да ће техничка мисија Светске банке већ у понедељак допутовати у Београд, како би се утаначили технички детаљи.

"Очекујемо да до краја ове године завршимо преговоре о првој транши тог кредита која би требало да износи око 400 милиона долара, а следеће године и о додатних 200 милиона," рекао је Динкић.

"То је кредит на 30 година - пет година период почека. Каматна стопа је Либор плус 0,07 посто, што данас износи 3,5 посто на годишњем нивоу," објаснио је Динкић.

Најавио је да ће крајем октобра у Београд допутовати представници компаније "Џенерал електрик", који желе да улажу у одређене пројекте, међу којима и у изградњу фабрике за производњу локомотива.

Динкић је рекао и да Србија покушава да заинтересује и водеће светске компаније из области информационе технологије, коју је влада, поред аутомобилске индустрије, одредила као приоритет.

Током посете Сједињеним Америчким Државама,  Динкић се састао са функционерима међународних финансијских институција и америчким пословним лидерима.

Поред састанка са извршним директором Светске банке, Динкић је у Вашингтону разговарао и са званичницима Међународног монетарног фонда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи