Читај ми!

Издато 45 пута више грађевинских дозвола

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић каже за РТС да је у протеклих месец дана издато 225 грађевинских дозвола, што је чак 45 пута више него у истом периоду прошле године. Налазимо се на правом путу који води ка издавању електронских грађевинских дозвола, истиче Михајловићева.

Зорана Михајловић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекла да је нови закон убрзао издавање грађевинских дозвола, које доприносе томе да се у Србији отвара велики број градилишта.

"Постоје општине које су то одмах могле да раде и одмах да издају грађевинске дозволе, а такве су биле Рума, Шабац и Ниш, али постоје и оне које се нису снашле", указује министарка Михајловић.

Напомиње да још није време за казне и да ресорно министарство на терену има људе који упућују и саветују локалне самоуправе како да закон примене на што бољи начин.

Министарка Михајловић каже да је закон за њу прошлост, јер је донет, а да се његовом ефикасном применом отвара пут ка издавању електронских грађевинских дозвола.

Све ово значи да ћемо у Србији имати много кранова и отварање нових градилишта, а то додатно значи и запошљавање људи, истиче Михајловићева.

Подвлачи да локалне самоуправе морају да воде рачуна о сваком динару, али и да морају да створе амбијент који ће привући инвеститоре.

На питање како је могуће да један директор успорава одлуку Владе о спајању предузећа "Путеви Србије" и "Коридори Србије", министарка Михајловић подсећа да је Влада у августу донела одлуку о припајању и, како каже, то није ни први ни последњи директор који покушава да буде изнад државе.

Додаје како је циљ да се та два предузећа споје, јер је то један од начина да се смање трошкови и рационализује пословање.

На подсећање да је критиковала и новог директора "Железница Србије", Михајловићева понавља да је циљ Владе да се створи амбијент у коме ће се пројекти успешно спроводити, али да увек постоје отпори када, како каже, ствари покушају да се убрзају.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво