Читај ми!

Вучић: Железара профитабилна за четири месеца

Премијер Александар Вучић рекао је да ће нови менаџмент преузети вођење смедеревском железаром до 1. априла и додао да очекује да ће челичана бити профитабилна за четири месеца. Све је требало да буде завршено до 1. маја, али премијер мисли да ће то бити до 1. априла и очекује да нови менаџмент одмах започне контролу.

Вучић је одговарајући на питање новинара рекао да очекује да Железара оствари профит за четири месеца, а не за шест, како је то уговорном обавезом било предвиђено.

"Од понедељка почиње нови живот за Железару, раднике и Србију, што је веома важно за јачање индустријске производње, али и за наша јавна предузећа", навео је премијер и истакао да Железара, у зависности од повећања производње, може да доведе до повећања од 0,5 до један одсто БДП-а.

То је, рекао је, велики помак и верује да ће радници бити мотивисани и да ће умети да Србији осветлају образ.

Подсетио је да ће уговор са новим менаџментом Железаре бити потписан сутра у Смедереву чему ће и он присуствовати.

Премијер је поновио да ће се до 27. априла, када је годишњица рада Владе, радити на решавању горућих проблема у привреди, што се пре свега односи на петрохемијски комплекс и ФАП, који ће, како је навео, бити решени до краја маја.

"То су ствари које су нам од суштинског значаја. Ако више таквих ствари успемо да решимо у наредном периоду, онда за Србију нема зиме дугорочно", поручио је Вучић.

Министар привреде Жељко Сертић рекао је да ће сви детаљи уговора бити познати након потписивања уговора. 

Сертић је новинарима на отварању Сајма аутомобила у Београду рекао да је услов тендера дупли систем контроле и да ће сваку одлуку о пословању контролисати и српски менаџмент, преноси Бета.

На питање новинара како ће се делити профит, одговорности и пенали са новим менаџментом Железаре, Сертић је рекао да ће сви детаљи уговора бити познати након потписивања уговора заказаног у суботу у подне.

"За Србију је важно да компанија која је победила на тендеру за управљање Железаром поштује договорено. Када би се, евентуално, десило да неко покуша да по вишој цени набави сировину која није одговарајућег квалитета – не бисмо то дозволили", рекао је министар.

На питање новинара да ли ће тужба "Есмарка" против Камараша, за саботажу приватизације "Железаре Смедерево", утицати на планове Србије да управљање повери "ХПК инжењерингу", Сертић је рекао да неће имати утицаја.

"То су њихови приватни односи који никакве везе немају са Владом Србије. Мени је жао што се то уопште десило, ако је истина то што је објављено у медијима, јер ја немам ниједан документ који би то доказивао", рекао је Сертић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво