Спас за Алиталију

Четири највећа италијанска синдиката дала су у Риму подршку инвеститору који жели да спасе националног авиопревозника Алиталију из банкрота, што даје наду да би финални договор, ипак, могао бити постигнут у последњи час.

Највећи међу синдикатима, ЦГИЛ, одустао је од примедби које је имао на план о спасавању Алиталије, па су његови представници потписали споразум са италијанском владом.

Договор који су склопила четири синдиката и инвеститор "ЦАИ груп" био је довољан да италијанска служба цивилне авијације не укине дозволу за рад Алиталији.

Клаудио Ђеновези, један од лидера синдиката запослених у саобраћају рекао је новинарима испред седишта италијанске владе да је дошло до 'епохалне промене'.

"Ово је дан одлуке. Чини се да су сада и тзв. 'неоријентисани' независни синдикати спремни да потпишу нови предлог плана за спасавање компаније. И левичарски синдикат ЦГИЛ је по свему судећи спреман да стави будућност запослених изнад свега осталог", рекао је Ђеновези.

Алиталија је, да не би остала без дозволе за рад, морала да представи нови план за опстанак компаније, јер би у противном изгубила дозволу за летење.

ЦАИ се пре одлуке синдиката вратио у преговоре, пошто је прошле недеље повукао понуду о куповини Алиталије за милијарду евра.

Конзорцијум се раније повукао због противљена синдиката масовном отпуштању запослених.

Италијански премијер Силвио Берлускони био је лично укључен у преговоре, а влада је за принудног управника Алиталије именовала Августа Фантоција и саопштила да је он "умерени оптимиста" и да сматра да ће доћи до споразума.

Фантоци је на конференцији за новинаре рекао да ће "ЦАИ", своју понуду продужити до 15. октобра.

У петак је авиокомпанија отказала известан број летова из Рима због недостатка новца за куповину горива.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво