Скок цена некретнина на црногорском приморју

Цена квадрата некретнина на Будванској ривијери до 8000 евра.

Цене некретнина на црногорском приморју знатно су порасле у односу на прошлу годину, нарочито оних на атрактивним локацијама у близини мора. Оваквих некретнин је све мање што је један од разлога скока цена. У просеку цена квадратног метра је 3000 евра, али на локацијама као што су Милочер, Свети Стефан, Бечићи и друге квадрат кошта од 5000 до 8000 евра.

 Валсници агенција сматрају да је туристичко тржиште презасићено и да су цене претерано високе. Прошле године су на овом подрчју продате некретнине у вредности од пола милијарде евра, што је двосртуко више него годину дана раније. 

Без обзира на смањену продају накретнина, у Општини Будва процењују да ће ове године од наплате пореза зарадити 30 милиона евра, што значи да ће вредност продатих некретнина износити око 300 милиона евра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.