Михајловићева са представницима кинеских фирми

Српска министарка саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић састала се са представницима кинеских компанија које су направиле мост Земун-Борча.

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић састала се у Палати Србије са представницима кинеских компанија ЦЦЦЦ и ЦРБЦ.

Михајловићeва је о успешно реализованом пројекту изградње моста Земун-БОрча разговарала са извршним директором и председником компаније ЦЦЦЦ (China Communications Construction Company Чен Фенђиеном, у оквиру Трећег састанка председника влада Народне Републике Кине и земаља централне и источне Европе.

ЦЦЦЦ је "мајка" компаније ЦРБЦ (China Road and Bridge Corporation Branch Serbia), која је била главни извођач радова на изградњи моста.

Мост ће заједно са приступним саобраћајницама од Земуна до Зрењанинског пута, како је раније најављено, сутра званично отворити премијери Србије и Кине, Александар Вучић и Ли Кећијанг.

Већ одомаћеног назива "Кинески", мост који је добио име по Михајлу Пупину, градила је као главни извођач кинеска компанија " (China Road and Bridge Corporation", а део је Северне магистралне тангенте која ће повезати Коридор 10 са Зрењанинским путем и изместити теретни саобраћај из центра града.

Радови на мосту Земун-Борча почели су крајем октобра 2011. године. Нови мост је дугачак 1.507 метара, широк 29,1 метара и висок 22,8 метара. Главни распон моста је дуг 362 метра.

Приступне саобраћајнице ће бити дугачке укупно 21,6 километара и део од Зрењанинског пута до Панчевачког пута биће завршен у септембру 2015. године. Тај мост ће бити веза са путним Коридорима 10 и 11.

Укупна вредност моста са приступним саобраћајницама је око 260 милиона долара, а од тог износа 85 одсто кредитира кинеска Ексим банка, док преосталих 15 одсто обезбеђују дрžава Србија и Град Београд.

На првом мосту изграђеном на Дунаву након 79 година, који је спојио обале Земуна и Борче, успешно су обављена пробна оптерећења и тај велелепни инфраструктурни објекат заједно са 10 километара приступних саобраћајница је спреман за отварање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво