Читај ми!

Мост почетак шире сарадње са Кином

Председник Србије Томислав Николић честитао је зивршном директору "China Communications Construction Company" Чен Фенђијан на одличном послу који је његова компанија обавила у изградњи моста Земун -Борча и рекао да се нада да тај пројекат означава почетак шире сарадње наше земље и кинеских компанија.

"China Communications Construction Company", која је изградила мост Земун–Борча, заинтересована је и за учешће у изградњи железничке инфраструктуре, поготово пруге Београд–Будимпешта, као и за изградњу појединих деоница коридора 11, саопштила је прес- служба председника Србије.

Чен је у пратњи кинеског премијера Ли Кећанга током његовог боравка у Србији.

Председник Србије сматра да би за кинеске фирме било јако добро да осим у инфраструктурне пројекте инвестирају и у производњу у Србији, јер би им то пружило велике могућности за повољнији пласман роба на трећа тржишта.

Када је реч о великим инфраструктурним пројектима, председник Николић је рекао да је Србија спремна да разговара о сарадњи на бази концесија и наду се да ће кинески привредници препознати заједнички интерес и што пре имати разговоре са Владом Србије на ту тему.

Чен Фенђијан захвалио је Николићу на личној подршци изградњи моста Земун–Борча, која је тим пре значајнија ако се има у виду да је то први пројекат који је "China Communications Construction Company" градила у овом делу Европе.

Чен је посебно истакао да је његова компанија изузетно задовољна сарадњом коју су остварили са српским предузећима и подржао је идеју председника Николића да кинеске фирме више улажу у производњу у Србији.

Кинеске компаније су изузетно заинтересоване за продор на европско и руско тржиште, и зато је идеја да кинески привредници инвестирају у производњу у Србији изузетно драгоцена, истакао је Чен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи