Читај ми!

Француска компанија долази у Обреновац

Премијер Александар Вучић најавио је да ће једна компанија са већинским француским капиталом за седам дана потписати са Владом Србије меморандум о разумевању, а затим и уговор који ће обезбедити посао за 1.400 људи у Обреновцу.

"Ми смо тиме, чини ми се, за Обреновац учинили највећу ствар – да људи раде, да могу да живе од свог рада, да деца имају будућност", рекао је Вучић и захвалио грађанима на стрпљењу, разумевању и поштовању државе, преноси Танјуг. 

Вучић је приликом обиласка Обреновца с француским премијером Мануелом Валсом захвалио француској влади на брзој и ефикасној помоћи након поплава које су задесиле то место, али и на ангажовању француских фирми које су помогле у санацији штете.

Наводећи да је до сада у Обреновац уложено пет милијарди динара, да су сазидане или се зидају 64 куће, Вучић је подсетио да су Обреновчани прошли кроз голготу, због чега разуме да људи не могу бити задовољни, али је истакао да је Влада учинила све што је могла да им помогне.

Захваливши француском колеги, Вучић је рекао да је посетом Обреновцу учинио највећу част том месту у претходних пет деценија.

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да је поносан што може да поздрави Маунела Валса као највећег државника који је био у Обреновцу у последњих 50 година, истакавши да "нас је посебно дирнула лична жеља француског премијера да дође у Обреновац".

Чучковић је захвалио француској држави и друштвено одговорним компанијама из те земље које су помогле обнову Обреновца после разорних поплава, наводећи да ће сваки договор са премијером Србије – у Обреновцу бити спроведен у дело.

Након Чучковићевог обраћања приказан је кратак филм који представља сведочанство о ономе што се догодило у Обреновцу.

Валс: Деца Обреновца најлепша порука наде

Премијере су испред зграде општине дочекали грађани, као и ученици основних школа и најмлађи чланови културно-уметничких друштава. 

"Има тренутака када са политичке и дипломатске димензије пређемо на нешто много јаче, а ово је тај тренутак", рекао је Валс на заједничкој конференцији за новинаре са српским премијером у згради општине Обреновац.

Валс је на крају посете Београду поручио никада неће заборавити два дана које је овде провео. Никада нећу заборавити децу Обреновца која представљају најлепшу поруку наде, рекао је  француски премијер.

Према његовим речима, француски ватрогасци који су помагали у поплављеном Пожаревцу и Костолцу – били су задивљени храброшћу становника погођених области и доживели су јединствене тренутке које никада неће заборавити, осетили солидарност и склапали пријатељства са угроженим мештанима.

Обративши се грађанима Обреновца, Валс је поручио да ће Србија и Француска градити заједничку будућност у ЕУ и да ће Француска бити уз Србију.

"Никада нећу заборавити овај тренутак и сусрет са вама Обреновчанима. Никада", рекао је Валс.

Премијери Србије и Француске Александар Вучић и Мануел Валс посетили су данас локацију на којој се од донација француске владе гради породична кућа у насељу Забрежје у Обреновцу.

Вучић је захвалио француској влади и компанијама Лафарж и Шнајдер које ће изградити седам кућа у Обреновцу.

Валс је захвалио на дочеку у Обреновцу и додао да ће петочлана породица Ивановић, чију су кућу обишли, моћи да се усели пре Божића и да ће то бити "леп поклон за децу".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво