Читај ми!

Београд представио инфраструктурне пројекте

Могућим улагачима из Француске Београд је представио инфраструктурне пројекте. Горан Питић из банке Сосијете женерал највеће шансе за успех даје фабрици воде и отпада, као и пројектима у вези са београдским аеродромом.

Уочи посете Србији, премијер Француске Мануел Валс поручио је да Француска жели да старом пријатељству са Србијом удахне нову младост. Стара жеља је метро.

"Желели бисмо да градимо метро, да се прилагодимо финансијској ситуацији у Србији, а са радом треба почети одмах", каже Филип Делер из фирме "Алстом".

Градоначелник Београда Синиша Мали истиче да Београд чека велики посао.

"У наредних годину дана морамо да видимо како ћемо све финансирати, треба да се ураде анализе, да се уреди траса, бројање путника, саобраћаја", истиче Мали.

У Београд су дошле и компаније које већ послују у Србији. Једна од њих, која има искуство у управљању 23 аеродрома, заинтересована је за београдски "Никола Тесла".

"Прва етапа је радити на инвестицијама, а друга развој ваздушног саобраћаја, да Београд постане чвориште у региону", објашњава Никола Нотабар из фирме "Венси".

Београд је могућим улагачима представио своје инфраструктурне пројекте.

"Метро је на дугом штапу, око тога ће се још ствари котрљати. Најизвеснији су пројекти везани за фабрику воде, отпада, који нису превелики, али су Београду потребни. Мислим да ће се ствари покренути када је у питању аеродром", сматра Горан Питић из банке Сосијете женерал.

Француски премијер је у дводневну посету Србији дошао са 34 компаније, што је половина највећих фирми у тој земљи.

"Француска жели да покаже овом посетом да није напустила српско тржиште, да жели да доводи своје привреднике, а Мануел Валс им својим ауторитетом поручује да могу да улажу у Србији. Посета је значајна зато што Француска нема довољну привредну размену са Србијом и заостаје за Немачком и Италијом", каже Слободан Зечевић из Института за европске студије.

То истичу и француски медији уз оцену да Валс иде у Београд како би ојачао позицију Француске у земљи у којој је немачка позиција веома јака.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи