Извозна листа Србије

На листи 100 производа у извозу Србије у јулу, прва два места заузимали су топло ваљани производи различитих димензија, а њихова извозна вредност је износила 69 милиона долара, показали су подаци Републичког завода за статистику.

На извозној листи Србије, после топло ваљаних производа, следе делови за машине са 27 милиона долара, и опет топло ваљани производи, дебљине веће од 4,75 милиметара, са 26 милиона долара.

На петом месту су малине које су донеле 25 милиона долара.

Електрична енергија са 22 милиона долара и ваљани производи превучени калајем, са 21 милиона долара, били су на шестом и седмом месту извозне листе.

Нове спољне гуме за путничке аутомобиле и отпаци од гвожђа и челика бележили су извоз од по 19 милиона долара, а на десетом месту су покривачи подова чија је извозна вредност 18 милиона долара.

Листа првих 100 производа у увозу у јулу показује да је нафта са 134 милиона долара наш главни увозни производ, а у том месецу забележен је и значајан увоз плинског уља - 78 милиона долара.

Затим следе путнички аутомобили са 66 милиона долара, а гас чија је извозна вредност 43 милиона долара, је на четвртом месту.

Увезен је металуршки кокс, за 41 милион долара, а лекови за малопродају, углавном из земаља ЕУ, у износу 37 милиона долара.

На увоз моторних возила за превоз особа - аутобуси и минибуси, отпада 35 милиона долара, руде гвожђа смо увезли за 28 милиона долара, колико отпада и на лака уља од нафте и минерала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво