Српска предузећа на сајму у Франкфурту

Група од 11 српских предузећа учествоваће на највећем светском сајму "Аутомеханика" у Франкфурту.

Министарство трговине и услуга и републичка Агенција за страна улагања и промоцију извоза (СИЕПА) помогли су наступ српских предузећа на франкфуртском сајму, како би непосредно подржали домаћу привреду у настојању да што успешније наступи на страним тржиштима, унапреди сарадњу са страним партнерима и повећа извоз.

На штанду Србије, на сајму "Аутомеханика", представиће се 11 предузећа из сектора аутоиндустрије, која поседују значајне извозне капацитете и могућности да повећају обим пословања са иностраним партнерима и покрену значајне извозне послове.

У делегацији Србије биће министар трговине и услуга Слободан Милосављевић.

Учешће на сајму биће прилика и за привлачење страних инвестиција у трговину и јачање конкуренције на домаћем тржишту, што ће омогућити и трансфер њихове праксе и искуства у сегменту трговине и услуга.

Организација наступа Србије на сајму "Аутомеханика" једна је у низу активности које ће директно допринети успешном представљању наших економских потенцијала, подстицању извоза и смањењу спољнотрговинског дефицита у складу са Стратегијом повећања извоза за период 2009. до 2011. године.

У настојању да обезбеди шире тржиште за пласман домаћих производа, Министарство трговине и услуга је, у сарадњи са СИЕПА и Привредном комором Србије, спровело различите развојне програме који су допринели повећању конкурентности аутоиндустрије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.