Прошао ураган Ајк, нафта испод 100 долара

Сирова нафта је јутрос, током електронског пословања на берзи у Њујорку, појефтинила на мање од сто долара по барелу, што је најнижа котација у последњих шест месеци.

Пад цене сирове нафте уследио је након извештаја да је ураган Ајк поштедео кључна нафтна постројења у Мексичком заливу.

Цена америчке "лаке" нафте за терминску испоруку у октобру је на Њујоршкој робној берзи опала за 2,14 долара, или 2,1 одсто, на 99,04 долара за барел, док је истовремено европска "брент" нафта на Међународној берзи петролеја у Лондону појефтинила 1,73 долара, на 95,85 долара по барелу, пренео је Ројтерс.

Раст цене нафте, која је у односу на рекорд од 11. јула од 147,27 долара за барел појефтинила до данас за око 32 одсто, спречили су знакови погоршања финансијске кризе, након извештаја да ће америчка инвестициона банка "Лиман брадерс" вероватно отићи у стечај.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво