Дан железничара - 15. септембар

Железнице Србије обележиће Дан железничара и 124. рођендан српских железница, потписивањем уговора вредног 5,7 милиона евра са компанијама "Сименс" и "Телефон каблом" за модернизацију деонице Батајница -Голубинци, на Коридору 10.

Поводом прославе, 15. септембра ће бити пуштен у саобраћај нови путни прелаз у Рабровцу, за који је обезбеђена најсавременија опрема, а биће отворена и нова зграда за прегледаче кола у Краљеву, саопштено је из тог предузећа.

Ти догађаји, како је наведено, симболично означавају модернизацију и већу безбедност железничког саобраћаја и бригу за запослене, као приоритетне правце деловања предузећа.

Генерални директор "Железница Србије" Миланко Шаранчић изјавио је да "можемо бити задовољни резултатима које су Железнице постигле у протеклих годину дана" и додао да послови које су у претходном периоду завршени, као и активности које су започете и планови чија се реализација у будућности очекује, уливају оптимизам.

"Уверен сам да ће наредни рођендан "Железнице Србије" дочекати са више нових локомотива и вагона и са модернијим пругама, а да ћемо, стварајући услове за бољи рад, унапредити и стандард запослених," истакао је он.

Шаранчић је подсетио да су "Железнице Србије" у претходне четири године стално повећавале обим рада у робном и путничком саобраћају, транспортне приходе, број локомотива и вагона, да је у модернизацију возних средстава инвестирано око 100 милиона евра, а у инфраструктуру око 5,3 милијарде динара, као и да је унапређена транспортна и комерцијална понуда.

"У 2008. години смо започели комплетну модернизацију железничког саобраћаја у Србији, за шта смо обезбедили око 200 милиона евра, а први пут након четврт века набављамо нова возна средства, настављамо модернизацију Коридора 10 и убеђени смо да ћемо уз помоћ државе и подршку међународних банака и финансијских институција, све планиране пројекте реализовати" поручио је Шаранчић.

"Железнице Србије" обележавају 15. септембар као свој празник, јер је на тај дан 1884. пуштена у саобраћај пруга између Београда и Ниша.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи