Читај ми!

Пруга Београд-Панчево брже од планираног

Изградња другог колосека пруге Београд-Панчево одвија се десет одсто брже од плана, а убрзаће се реализација и осталих радова у оквиру пројекта модернизације српских пруга, финансираног руским кредитом, каже министарка Зорана Михајловић.

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић рекла је новинарима приликом обиласка радова на тој деоници да је модернизација железничке инфраструктуре један од најважнијих задатака Владе и "Железница Србије", преноси Бета.

Изградња другог колосека на пружи Београд-Панчево која је почела мрата ове године, по речима министарке, омогућиће да се несметано истовремено одвија и теретни и путнички саобраћај што сада није могуће.

"Влада Србије ће учинити све да будемо ефикаснији у повлачењу средстава из руског кредита намењеног модернизацији наших пруга", рекла је министарка.

Директор "Руских железница" Владимир Јакунин је рекао да су данас почели радови на постављању првог стуба на једном од мостова на деоници пруге Београд-Панчево.

Истакао је да је задовољан што се радови одвијају брже него што је планирано, о чему је  обавестио и председника Србије Томислава Николића.

"Сви радови ће бити завршени у предвиђено време и по највишем квалитету, што говори да је Србија добро изабрала 'Руске железнице' за реализацију овог пројекта", рекао је Јакунин.

Припрема и реализација пројеката из руског кредита

Генерални директор "Железница Србије" Драгољуб Симоновић истакао је да ће у овом и наредном месецу почети реализација или припрема свих пројеката који се финансирају из руског кредита од 800 милиона долара, намењеног модернизацију пруга у Србији.

"Ускоро ће кренути радови на обнови шест деоница пруге на Коридору 10, усаглашени су услови набавке возова за 100 милиона долара, припрема се пројектна документација за модернизацију пруге Стара Пазова-Нови Сад, а за ремонт пруге Београд-Бар дат је пројектни задатак", појаснио је Симоновић.

Истакао је и да ће модернизација пруге Београд-Панчево и изградња другог колосека на тој деоници бити завршени до краја 2016. године. Извођац радова је "РЗЗД Интернешенел", ћерка-фирма Руске железнице, а подизвођач "Енергопројект нискоградња" из Београда.

На тој прузи од 15 километара, како је најављено, биће повећана брзина возова на 120 километара на сат.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво