Пољопривредницима још 620.000 евра кредита

У Скупштини Војводине потписани су уговори са 105 пољопривредника о коришћењу кредита у укупном износу од 47,5 милиона динара или 620.000 евра, одобрених посредством покрајинског Фонда за развој пољопривреде.

Регистровани пољопривредни произвођачи којима су одобрене позајмице моћи ће тако да по повољним условима купе : нове системе за наводњавање, пластенике или стакленике са одговарајућом опремом, подигну нове засаде воћа или набаве кошнице и опрему за пчеларство.

Конкурси за те четири кредитне линије расписани су почетком августа.

За мање од месец дана захтеви су обрађени, а они којима су кредити одобрени моћи ће ових дана да подигну новац.

По најнижој годишњој каматној стопи у Србији од 1,9 одсто, за набавку система за наводњавање одобрено је 45 кредита у укупном износу од око 342.000 евра.

Период почетка је од девет месеци до годину дана, а рок отплате од две до две ипо године.

За куповину пластеника и стакленика годишња камата на кредите је 2,5 одсто, за вишегодишње засаде два процента, а толика камата је и на кредите намењене пчеларима.

У протеклих шест година преко Фонда за развој пољопривреде у укупном износу од 4,8 милиона евра, кредите је добило више од 1.000 произвођача.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво