Мркоњић и Ђилас обишли радове

Министар за инфрастуктуру Милутин Мркоњић и градоначелник Београда Драган Ђилас обишли су радове на деоници обилазнице око Београда Орловача-Остружница. Најављен наставак радова према Бубањ Потоку.

У четвртак је постављен и последњи лук моста дугог 500 метара и омогућено да та деоница од 7,5 километара буде пуштена у саобраћај већ 15. октобра. Најављен је и наставак радова према Бубањ Потоку, где је већ изабран извођач и он ће ту деоницу завршити у наредних 12 месеци.

Реконструкцију обилазнице око Београда деоница од Орловаче до Бубањ Потока добила је аустријска фирма "Штрабак", која ће поред ревитализације коловозних трака радити и санацију тунела Стражевица. Ова деоница имаће посебан значај јер ће њеним завршетком дефинитвно бити исељен камионски транзитни саобраћај из центра града.

"Радови крећу на рехабилитацији кружног пута од Орловаче до Бубањ Потока. Вредност радова је 9 милиона евра. Извођач радова је "Штрабак". Рок је годину дана", каже Славољуб Тубић из ЈП Путеви Србије.

Градоначелник Београда Драган Ђилас задовољан је динамиком радова на Обилазници и нада се да ће парламент одблокирати значајна средства из међународних кредита за реконструкцију београдских мостова и за изградњу дела обилазнице од Батајнице до Добановаца.

"Ми ћемо заиста пуно радити, изаћи ћемо са идејом да потпуно камионски саобраћај изместимо из Београда, да ангажујемо трајектни саобраћај који ће град да плати само да Београђани могу из места А у место Б да стигну за неко нормално време", каже Драган Ђилас.

Екипа РТС-а имала је прилику да се екслузивно провоза првим километром обилазнице који од највећег моста у Железнику води ка Ибарској магистрали.

На петљи Орловача све је спремно да се ускоро саобраћај измести са садашње трасе на нови двосмерни мост, чиме ће улаз из правца Чачка у Београд први пут бити двосмеран.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара