"Дилојт и Туш" доставио процену НИС-а

Потпредседник Владе Србије Божирад Ђелић изјавио је да је Агенција за приватизацију добила процену тржишне вредности НИС-а од ревизорске куће "Дилојт и Туш", али није желео да прецизира шта садржи тај документ.

Божидар Ђелић рекао је да ће процена вредности НИС-а бити следеће недеље прослеђена члановима Владе Србије и посланицима у парламенту.

Он је рекао да је добро за српску страну да има једну непристрасну процену вредности НИС-а коју ради једна међународна ревизорска кућа, јер ће споразум, објаснио је, у много чему бити употпуњаван.

"Србија има стратешко партнерство с 'Гаспромом' који је једна од три највеће компаније у свету и има највећа налазишта гаса и нафте. То је гаранција за енергетску безбедност Србије", рекао је Ђелић и додао да се у том контексту мора гледати и цена НИС-а.

Према његовим речима, после споразума долазе уговори који ће употпуњавати тај споразум и где ће сваки елемент бити детаљно прецизиран.

Ђелић је нагласио да је споразум са Русијом - економски споразум, али да ће јачање економских односа са Русијом додатно учврстити и политичке односе две земље.

Он је изразио наду да ће скоро сви посланици гласати за споразум и задовољство исходом "који се у парламенту назире".

"Србија која је обезбедила национални консензус око одбране територијалног интегритета, која жели што пре у ЕУ и која гради привилеговане односе са Русијом је Србија која ће устати и бити једна од најдинамичнијих економија", рекао је Ђелић.

Он је нагласио да је у овом моменту у интересу Србије да прихвати овакав споразум, који може да буде бољи, јер он Србији обезбеђује да буде у центру дешавања онога што ће бити највећи енергетски подувхат у овом делу Европе.

Споразумом о енергетској сарадњи са Руском Федерацијом предвиђено је да се капитал НИС-а прода руском партнеру за око 400 милиона евра, а у домаћој штампи се незванично шпекулисало да је "Дилојт и Туш" проценио тржишну вредност на око 2,5 милијарди евра, док је данас дневни лист "Бизнис" изашао с незваничном информацијом да је "Дилојит" коначно утврдио ту процену на износ од 2,2 милијарде евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи