Читај ми!

Извоз пољопривреде 2,799 милијарди долара

У 2013. години српска пољопривреда остварила је извоз од 2,799 милијарди долара, што је 3,5 одсто више него 2012. Увоз је у 2013. био 1,562 милијарде долара, што је 5,2 одсто више него претходне године, саопштило је Министарство пољопривреде.

Пољопривреда Србије је у 2013. години остварила извоз од 2,799 милијарди долара, што је 3,5 одсто више него 2012, саопштило је Министарство пољопривреде Србије.

Како се наводи, увоз је у 2013. био 1,562 милијарде долара, што је 5,2 одсто више него претходне године.

"Остварен је суфицит од 1,237 милијарди долара, што је 1,5 одсто више од оствареног суфицита у 2012. години", наглашава се у саопштењу.

Истиче се да је, према подацима Републичког завода за статистику, учешће пољопривреде у укупном извозу Србије 19,2 одсто, а учешће увоза пољопривреде у укупном увозу 7,6 одсто.

Највише се извозе поврће и воће, затим житарице и производи на бази житарица, пића, шећер, производи од шећера и мед, док је у увозу најзаступљеније поврће и воће, а Србија увози и кафу, чај, какао, зачине, разне производе за исхрану, дуван и производе од дувана.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи