У најави ново појефтињење горива

Гориво на пумпама у Србији би требало од 6.септембра да буде јефтиније у просеку за динар по литру, речено је у Министарству рударства и енергетике.

Како сазнаје агенција Бета, моторни бензини ће од суботе у просеку бити јефтинији за 0,88 динара, а дизел горива за 1,03 динара.

Како су казали у министарству, безоловни моторни бензин евро премијум БМБ од 95 октана требало би да појефтини за динар и уместо за 113,16 динара продаваће се за 112,16 динара, док ће моторни бензини МБ од 95 октана и БМБ 95 бити јефтинији за по 85 пара и коштаће 102,92 динара по литру.

Дизел гориво Д-2 од суботе би требало да буде јефтиније за 95 пара и да кошта 88,44 динара, еко 3 дизел ће појефтинити за 1,01 динара и уместо за 93,25 динара по литру продаваће се за 92,24 динара, док ће се евро дизел продавати за 96,68 динара или мање за 1,05 динара по литру .

Нова цена уља за ложење биће 82,23 динара за литар , а то је за 1,2 динара мање него до сада.

Смањење малопродајне цене нафтних деривата у министарству су образложили тиме што је од последње промене цена горива у Србији која је била 16. августа цена сирове нафте изражена у динарима смањена у просеку за 1,54 одсто.

Последње промена цена нафтних деривата у Србији била је 16. августа када је гориво појефтинио у просеку за 6,24 динара или 5,94 одсто по литру.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво