Ниш дистрибутивни центар

Гасни споразум од изузетног значаја за Ниш који ће практично постати дистрибутивни центар природног гаса, изјавио потпредседник Владе Србије Божидар Ђелић на нишком Инвестиционом форуму.

Потпредседник Владе Србије Божидар Ђелић, рекао је да Влада Србије намерава да покрене велики број пројеката који би требало да допринесу развоју Нишког, Пиротског и Топличког округа и да би град Ниш на тај начин требало да постане метропола југа Србије.

Поред тога што ће после потписивања гасног споразума са Русијом Ниш постати дистрибутивни центар за природни гас, Ђелић је истакао да би до краја мандата ове владе требало да буде завршена електрификација железнице од Ниша до Димитровграда.

Потпредседник Владе Србије је рекао да ће, после ратификације "Уговора о отвореном небу" који би требало да буде ратификован у наредних годину и по дана, аеродром у Нишу имати прилику да се афирмише и да привуче нискобуџетне авиокомпаније.

"У Нишу ће у наредне две године бити отворен центар за науку и технологију и кампус за софтвере, како би тај град постао индустријски центар региона", рекао је Ђелић и додао да би у Нишу требало да се производе и електрична бројила за енергетску индустрију и електричне компоненте за аутомобилску индустрију.

Он је истакао да је јуче Влада Србије формирала и трипартитну организацију са градом Нишом, која ће посветити пажњу Нишу на исти начин као и што је пажња била посвећена Крагујевцу и "Застави" у последње две године.

Циљ нишког инвестиционог форума "НИФ 08", који ће бити одржан у Нишу 2. октобра, биће да значајно повећа ниво инвестиција у Нишавском, Топличком и Пиротском округу, рекао је градоначелник Ниша Милош Симоновић.

Истакавши да ће тај форум бити идеална прилика да се страни инвеститори и међународне организације информишу о потенцијалима тога краја, он је је рекао да је главни приоритет Ниша стварање позитивних услова за пристизање страних инвестиција.

Директор форума "НИФ 08" Младен Јовановић казао је да ће једнодневни форум бити једна од највећих пословних инвестиционих конференција која ће бити одржана у Србији у овој години.

На тој конференцији ће бити представљено 20 водећих компанија из Нишавског, Топличког и Пиротског округа, које имају најбоље развојне планове и које су спремне да кроз стране директне инвестиције допринесу регионалном развоју Србије.

На скупу ће бити бити представљени и пет најбољих инфраструктурних пројеката, позитивна искуства улагања капитала страних инвеститора, као и потенцијали и компаративне предности ових региона.

Нишки инвестициони форум "НИФ 08" организују невладина организација "Протекта" и Регионална привредна комора Ниш, захваљујући донацији ДИН- "Фабрике дувана" а.д. Ниш, која послује у саставу "Филип Морис Интернешенела".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи