Читај ми!

ЕПС-у недељу дана да "објасни" рачуне

Дали смо рок од седам дана ЕПС-у да утврди зашто су грађани добили увећане децембарске рачуне за струју, каже министарка Зорана Михајловић. Док она истиче да проблем сигурно постоји, из ЕПС-а тврде да је Србија прошлог месеца заиста потрошила више струје.

Министарка енергетике дала је ЕПС-у седам дана да утврди зашто су грађани добили увећане децембарске рачуне за струју. Директор ЕПС-а поручује да ће се испитати где је настао проблем и тврди да је Србија последњег месеца прошле године заиста потрошила 21 одсто струје више него претходног месеца.

Рачуни грађана за струју стигли су и до министарке. Навела је два примера домаћинстава која се греју на гас, а добила су децембарски рачун двоструко већи од новембарског. Каже да проблем сигурно постоји.

"Сигурно је да постоје неки проблеми и очекујемо од 'ЕПС Снабдевања' да доставе информацију где је настао проблем, да ли је софтверски, да ли су људи који воде одређене секторе у ЕПС-у неспособни да то раде", рекла је Михајловићева.

Министарка тражи да се седне са људима и из "ЕПС Снабдевања" и Дистрибуције, како би се решили проблеми уколико су техничке природе.

Како каже, ако постоје кадровски проблеми, да људи нису у стању да воде поједине делове ЕПС-а, онда они више не могу бити директори унутар система ЕПС-а.

"Ми смо дали рок од седам дана да добијемо информације", рекла је Михајловићева.

Први човек ЕПС-а обећава да ће у датом року све проверити и, ако се докаже да има грешака, тражиће одговорност за пропусте.

Директор "Електропривреде Србије" Александар Обрадовић каже да се рачуни морају плаћати, а да ли има проблема, то ће тек утврдити.

"Према свим индикаторима које овде имамо, проблема нема док се грешка не утврди. Али, као што знате, сваки наш потрошач има право на рекламацију, рекламација као процедура постоји, а ја сам само навео да се за сада ништа чудно није десило, јер потрошња је заиста порасла, не само у Србији него читавом региону", каже Обрадовић.

Због увећаних рачуна, ових дана у већини дистрибуција поново су велике гужве јер грађани траже различита објашњења у вези са потрошњом.

Михајловићева је присуствовала потписивању протокола о преговорима за закључење уговора о заједничком улагању између ЕПС-а, Града Новог Сада, предузећа "Енергија Нови Сад" и конзорцијума понуђача који чине компаније "Метка" из Грчке, "ГГЕ" из Словачке и "Оптима енергострој" из Русије.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво