Упозорење уљарима

Министарство пољопривреде упозорило је откупљиваче сунцокрета, организаторе производње и уљаре, да се придржавају услова и цене наведених у Уговору о заједничкој производњи, јер ће у супротном преиспитати своју политику субвенционисања.

Поводом пријава и жалби пољопривредних произвођача, који су се јавили Министарству пољопривреде поводом начина откупа сунцокрета, Министарство је упозорило откупљиваче да су дужни да обављају обрачун квалитета на основу анализа акредитованих лабораторија.

"Уколико уљаре не буду поштовале обавезе преузете из склопљених уговора, који су закључени почетком године са пољопривредним произвођачима, Министарство пољопривреде биће принуђено да преиспита своју политику субвенционисања и заштите овог сектора прерађивачке индустрије".

Генерални инспекторат Министарства врши редовне контроле на откупним местима, као и ванредне контроле по пријави произвођача и предузима одговарајуће законске мере - подношење захтева за покретање прекршајног поступка и пријава за привредни преступ, са циљем да заштити права примарних пољопривредних произвођача.

Све информације са терена и активности инспекције биће доступне јавности, наведено је у саопштењу које је потписао министар пољопривреде Саша Драгин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво