Радуловић: Субвенције су нас много коштале

Политика укидања субвениција многима смета, али Министарство од тога неће одустати, рекао министар финансија Саша Радуловић. Политика субвенција је много коштала земљу, што се види кроз низак животни стандард и лоше услове пословања, рекао Радуловић.

Министар привреде Саша Радуловић рекао је Фонету да многима очигледно смета политика укидања субвенција, али је напоменуо да Министарсво од те политике неће одустати.

"Отпори овоме што радимо су многобројни на разним нивоима, сви имају нека мишљења о томе", рекао је Радуловић.

Углавном се све окреће око субвенција које су биле кључна и једина економска политика државе", оценио је Радуловић и констатовао "да смо делили новац на разне стране, док смо економски пропадали".

Очигледно да укидање субвенција смета многима. Министарство, међутим, неће одустати од политике укидања субвенција, нагласио је Радуловић, реагујући на изјаву председника Скупштине Небојше Стефановића да он "кочи реформе".

Радуловић је подсетио да је изгласан нови Буџет који укида све субвенције, како државним предузећима, тако и страним инвеститорима. Објаснио је да субвенције нису здрав начин да се развија било која економија, да су потпуно непотребне и да су нас јако много коштале.

"Резултате те политике грађани јако добро виде кроз низак животни стандард и лоше услове пословања", оценио је Радуловић.

Према његовим речима, отпори укидању субвенција неће зауставити Министарство, јер је та политика одређена. "То је политика Владе, не мишљење Министарства. То се неће променити", нагласио је Радуловић.

Помоћ компанијама, али не кроз субвенције 

Упитан шта ће се догодити уколико буде политичких притисака да се иде на ребаланс Буџета и поновно увођење субвенција, Радуловић је одговорио: "Свашта је могуће, али не са овим министром".

Поводом изјаве председника  Томислава Николића да су код њега дошли инвеститори из Мишлена који хоће де уложе 215 милиона евра, а да је министар привреде рекао "заборавите", Радуловић је нагласио да Србија не треба да поклања 30 милиона евра мултинационалној компанији, док су разне субвенције одлика банана држава.

"Нама то није потребно. Они то свакако раде, већ су инвестирали у Србији, направили велики профит. Држава треба да помогне свим тим компанијама, али на други начин, да створи добро регулаторно окружење, промени законе, промени пореску политику и смањи намете за рад", објаснио је Радуловић.

Напоменуо је да се Министарство привреде неће бавити пресецањем врпци и сликањем политичара на отварању фабрика.

"Министар нити отвара радна места, нити их ствара, нити отвара фабрике. Посао Министарства је да створи добре услове пословања за све привреднике, било да су страни или домаћи инвеститори", рекао је Радуловић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво